Atentie!
Acest site foloseşte cookies! Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Conditii de utilizare

Internship Guvernul Romaniei
Calendar
Astazi7
Ieri3184
Saptamana curenta15239
Luna curenta80941
Total1955134

in momentul acesta sunt 37 vizitatori si nici un membru online


Kubik-Rubik Joomla! Extensions
 • ANUNŢ IMPORTANT: MODIFICAREA PROGRAMULUI COMPARTIMENTULUI REGISTRATURĂ

  Mai mult...

 • Formulare tip petitii

  Petițiile care se trimit prin e-mail vor fi întocmite conform modelelor indicate aici.

  Mai mult...

 • Informare privind şedinţa Comisiei speciale de retrocedare din data de 28 noiembrie 2016

  Mai mult...

103 de dosare analizate:  17 de decizii de compensare prin puncte, 26 de titluri de despăgubire în numerar

În şedinţa din data de 31 ianuarie 2014, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor a analizat 103 de dosare, constituite în baza Legii nr. 10/2001 şi în baza legilor fondului funciar.

S-a hotărât emiterea a 17 de decizii de compensare, atât pentru dosare în care instanţa a obligat Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor sau Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor la emiterea deciziei reprezentând titlu de despăgubire, cât şi în dosare analizate la ordine.

Comisia Naţională a decis emiterea a 26 de titluri de despăgubire în numerar, majoritatea acestora fiind pentru dosare în care instanţa a fixat cuantumul despăgubirilor prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în contradictoriu cu entităţi investite cu soluţionarea notificărilor, în special primării.

Lista dosarelor pentru care s-au acordat decizii de compensare sau titluri de despăgubire este disponibilă pe site-ul A.N.R.P.  
În alte 12 dosare, Comisia Naţională a considerat necesar să fie solicitate documente clarificatoare persoanelor îndreptăţite şi autorităţilor competente.

Comisia a mai decis ca  trei dosare să fie analizate potrivit prevederilor noii legi a restituirilor, Legea nr. 165/2013, iar patru dosare au fost returnate autorităţilor locale, la cererea acestora.

De asemenea, în temeiul articolului 17 alin. (1) din Legea nr. 165/2013, Comisia a emis 41 de decizii prin care s-au invalidat propunerile autorităţilor învestite de lege pentru acordarea de măsuri compensatorii.